Ana içeriğe atla

Beyin Gücü Arttırma Yöntemleri %100


İnsan beyni sınırlı degildir daima ögrenmeye açık ve geliştirilebilmektedir. Bununla ilgile oldukça ilginç yöntemler mevcuttur ve bazıları aşıgıda geçmekttedir.



Beynimizin Gücünü Arttırma Yolları

Beyin gücünüzü arttırmaya ve bunun yollarını aramaya karar verdiyseniz hemen ilk bilmeniz gereken, insan beyni asla monoton bir şekilde gelişmez. Yani bu demek oluyor ki günlük hayatınız bazı şeylere hapsolduysa, sıradansa ve her gün aynı şeyleri yapıyor aynı elinizi kullanıyor aynı yerlere gidiyorsanız beyninizin gelişimi ve gücünü arttırmak o kadar da kolay olmayacaktır.








İnsan beyninin gücü sınırları olmayan ve gelişime en açık organ olarak vücudumuzda yer edinmektedir. Doğru yöntemler kullanıldığı takdirde her insanın beyni rahatlıkla gelişebilir.



''Eğer öyle olmasaydı günümüzde zeki ve aşırı zeki, zeki olmayan insanlar tanımı da oluşmazdı. Her ne kadar kimileri doğuştan üstün bir beyin gücü ile dünyaya gelip bunun ekmeğini yiyorsa da birçok farklılık yaratan insan da sonradan beyninin gücünü arttırma teknikleri kullanarak kendisini geliştirmiştir.''

İnsan beyninin gücü gelişmek için öyle çok fazla şeye de ihtiyaç duymaz. Oldukça basit bazı alışkanlıklar kazanıp bunları uygulayarak da beyninizin gücünü arttırabilirsiniz.



Basit ve Kısa Beyin Gücü Arttırma Teknikleri

Satranç oynamak herkesin bildiği ve beyin gücünü zorlayıp gelişime yönelmesini sağlamak için uygun bir tekniktir.

Örneğin bir gün boyunca farklı elinizi kullanmak. Saçınızı zıt eliniz ile tarayıp, dişinizi bu şekilde fırçalayıp evinizin kapısını zayıf olan eliniz ile açabilirsiniz.
Ev içerisinde gözünüz kapalı bir şekilde odayı kafanızda harita haline getirin. Aradığınız bir eşyaya gözü kapalı ulaşarak sezgilerinizi güçlendirebilirsiniz.

Günün belli ve kısa bir süresi içerisinde rol yapın. Başka bir insanın yerine koyun kendinizi ve beyninizi zorlayın. Bu da insan beyninin gücü açısından zorlayıcı ve geliştirici bir tekniktir.

Dolabınızı ya da ayakkabılığınızı açıp sırayı aklınızda tutmaya çalışın ve hemen kapatıp zihninizde bir süre bu sırayı canlandırdıktan sonra kontrol edin. Basit bir egzersiz olmasına karşın çok etkilidir. Özellikle günlük hayatta unutkanlık yaşayan ve bundan şikayet eden kişiler için yapılması gerekendir.

Günlük hayatınızı sürekli sorgulayın. 1 saat öncesini düşünün ne yaptığınızı analiz edin. Birkaç saat sonra bu şekilde eskiden yeniye doğru sürekli hayatınızı aktif bir şekilde göz önüne getirin. Hafıza gelişimi açısından oldukça önemlidir.

İnsan beyninin gücü gelişime çok açık olduğundan 10 ya da 20 maddelik bir liste ile gelişim tekniklerini sıralamak mümkün değildir. Yukarıdakiler yalnızca pratik ve uygulanabilir yöntemlerdir ancak bunların üzerine siz de farklı teknikler geliştirebilirsiniz. Bu bile beyninizi zorlamak için geçerli bir tekniktir çünkü insan beyni de vücudunuzdaki kaslar gibi zorlama ile gelişme mantığına dayanmaktadır.



Beyni Zorlayarak Güçlendirmek

Böyle mi olmalı? Evet sistem bu şekilde işliyor. Tıpkı kol kası, karın kası gibi. Kaslarınıza gelen her darbe orada bir miktar ezilmeye yol açar ve vücut bir an önce orayı iyileştirmek için seri bir şekilde kan pompalayarak o bölgeyi eskisinden daha iyi hale getirebilir. Aynı şekilde beyninizi zorladığınız zaman oraya ekstra bir yoğunluk gösterilir ve bu da konsantrenizi arttır.

Artan konsantre ile insan beyninin gücü bir tık daha gelişmiş olur. Sonrasında kullanacağınız potansiyel artış göstermiş olduğundan dolayı artık daha ileriye gidebilirsiniz.

Peki bunun bir sınırı var mı?

Bilimsel olarak bunun bir sınırı yok. Yani siz bu işin arkasına ne kadar düşerseniz karşılığını da sınırsız olarak alırsınız. Bunu takıntı haline getirip dışarıdan kafayı yemiş gibi görünen birçok insan olmasının sebebi de budur çünkü insan beyninin gücü arttıkça sorgulama kapasitesi de doğru orantıda artmakta ve bu da hayatınızı doğrudan etkilemektedir. Artık dünyaya daha farklı bir göz ile bakıyor hali ile insanların da size olan bakış açısını değiştiriyorsunuz.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Sahte Numara Alma / Online Numara / Sms Dogrulama

Bazı siteler bizden dogrulamama yapmamızı ister bu yüzden aşagıdaki sitelerden numara alıp kullanabilirsiniz. Sahte telefon numarası ihtiyacı, herkesin zaman zaman başvurduğu kolaylıklardan birisidir. Özellikle güvenilmeyen sitelerin telefon numarası istemesi kullanıcıları zaman zamana zor durumda bırakabiliyor. Ayrıca sitelere birden fazla kez üye olmak için de çeşitli telefon numaralarına ihtiyaç duyulabiliyor. Bu tarz ihtiyaçlar için  sahte telefon numaraları  kullanabilirsiniz. Bu hizmeti veren çok fazla internet sitesi bulunmakta ancak biz sizlere en kullanışlı ve en stabil çalışan  sahte numara siteleri nden bazılarını tanıtacağız. Bu internet siteleri ile Yurt dışı numaralar ve Türkiye alan kodlu  fake  telefon numaraları bulabilir, ayrıca  hatsız SMS alma  ve gönderme işlemleri yapabilirsiniz. Kullanım Amacı  Telefon doğrulamasının zorunlu olduğu ancak güvenilir olmayan web siteleri Telefon numaranızı paylaşmak istemediğiniz uygulamalar Receive-sms Bunun için

Telefonun Ekranını Bilgisayara Yansıtma Resimli Anlatım (Vysor)

Bu yazımızda Android telefonumuzun ekranını bilgisayara yansıtmak için basit bir yöntemi nasıl yapacağımızı resimli olarak göstereceğim.Merak ettiklerinizi yorum olarak atabilirsiniz. 1- Google'dan "Vysor" Yazıyoruz. 2- İlk Başta Çıkan Eklentiye İndiriyoruz. 3- Eklentiyi Chrome'a Ekliyoruz. 4- Eklenti Yüklendikten Sonra Açıyoruz. 5- Telefonu usb ile bilgisayara bağlıyoruz. 6- (Önemli) Hata Ayıklama Modunu Açıyoruz. 7- Telefonu Dosya Aktarım Moduna Alıyoruz ( Bu Her Telefonda Zorunlu Değil Bazısında Otomatik) 8- Vysor Dan Find Seçeneğine Tıklıyoruz 9- Telefonumuza Tıklayıp Seç Diyoruz 10- Telefon Ekranına Birden Uygulama Yükleme Gelicek Kabul Ediyoruz. 11- Yüklendikten Sonra Programı Açıyoruz 12- USB'yi Çıkartıp Takalım Aktif Olması için 13- Artık Hazır Tekrar Find Seçeneğine Tıklayıp Telefonumuzu Seçiyoruz ve 5-10 Saniyeye Telefonumuz Ekranı Bilgisayarda ! Herangi bir sorun veya sıkıntıyı yorumda belirtirseniz yardımcı oluruz.

Android Oreo 8.0 Yeni Özellikleri Nelerdir?

Android  akıllı telefonumuza yeni sürüm gelmesini bekliyoruz peki gelecek yeni özllikler neler?  1. ARKAPLAN KULLANIMI :Pil ömrü her zaman büyük bir endişe kaynağıdır, bu nedenle Google, yeni Android yinelemeleri ile iyileştirme yapmaktadır. Android Oreo 'nun en son sürümü farklı değil; Google, arka planda bazı önemli alanlarda (yayınlar, arka plan hizmetleri ve konum güncellemeleri) ne yapabileceğinin otomatik sınırlarını artırıyor. "Bu değişiklikler, kullanıcının cihazında ve pilinde çok az etkili olan uygulamaların oluşturulmasını kolaylaştıracaktır. Arka plan sınırları Android'de önemli bir değişikliği temsil ediyor, bu nedenle her geliştiricinin bunlarla aşina olmasını istiyoruz ", yorumunu bir Google blog yazısı okuyor.  2.  RESİM İÇİNDE RESİM : Google'ın, muhtemelen gelen en yararlı değişikliklerden biri olan yeni picture-in-picture işlevselliği sunması bekleniyor. Bu özellik, kullanıcıların diğer uygulamalarda işler almaya devam ederken vi